Recepti

Kokosove kroglice

Tokrat vam predstavljamo preprost recept za slastne kokosove kroglice. To je idealna poletna sladica, saj kroglic ni treba peči v pečici, postrežemo pa jih kar ohlajene iz hladilnika.

Sestavine za kroglice:

 • 70g granole Kokos & temna čokolada
 • 150g nastrganega kokosa (30g dodajte na koncu)
 • 20g kokosovega sladkorja ali sladkorja po izbiri
 • 70g kokosovega mleka iz pločevinke (uporabite zgoščen del)
 • 20g mandljevega masla
 • 25g stopljene bele čokolade

Nadev:

 • temne čokoladne kapljice ali temna čokolada, narezana na majhne koščke

Preliv in posip:

 • 85g stopljene bele čokolade + 1 jedilna žlica stopljenega kokosovega olja
 • nastrgan kokos
Kokosove kroglice
Kokosove kroglice

Priprava:

V mešalnik dajte granolo, nastrgan kokos in kokosov sladkor. Meljite, da dobite grobemu pesku podobno zmes. Dodajte kokosovo mleko, mandljevo maslo in stopljeno čokolado. Vse skupaj zmešajte, da dobite lepljivo maso, iz katere lahko oblikujete kroglice. V kolikor je masa presuha dodajte še kakšno žlico kokosovega mleka, če pa je masa premokra pa dodajte še kakšno žlico granole ali nastrganega kokosa.
Iz mase oblikujte približno 22 kroglic, težkih okoli 15 gramov. V sredico vsake kroglice dodajte par čokoladnih kapljic ali majhen košček temne čokolade. Zavijte v maso, da je čokolada v sredici popolnoma skrita v masi.

Oblikovane kroglice odlagajte na krožnik, obložen s papirjem za peko in postavite v zamrzovalnik za 15 minut, da se kroglice malo strdijo in ohladijo. Tako je oblivanje lažje. Ohlajene kroglice vzemite iz zamrzovalnika in pustite 5 minut na pultu. Vmes stopite belo čokolado, če je pregosta ji dodajte še 1 jedilno žlico olja. Kroglice najprej pomočite v stopljeno čokolado nato pa povaljajte v nastrganem kokosu. Odlagajte na krožnik in postrezite takoj, ko se čokolada strdi. Hranite v hladilniku.

Kokosove kroglice
Kokosove kroglice

V naši spletni trgovini najdete kategorijo Shramba, kjer so na voljo posamezne sestavine, ki jih lahko uporabite pri peki zdravih sladic ali pri ustvarjanju pisanih zajtrkov.

Fruštek je prva slovenska znamka hrustljave domače granole brez dodanega sladkorja, ki jo pečemo že od leta 2014. Naše granole so hrustljavo zapečene mešanice kosmičev, oreščkov in suhega sadja iz preverjenih sestavin. Granole so sladkane so samo z medom ali agavinim sirupom in ne vsebujejo dodanega belega sladkorja.

Fruštek ostaja znamka, ki riše nasmehe na zaspane obraze!

 • Čokoladne kapljice

  4,30 

  Mi si zajtrka brez dodanih čokoladnih kapljic sploh več ne predstavljamo. Ena čajno žličko dodamo v skledico granole ali kosmičev in hiter zajtrk je pripravljen!

 • Kokos in temna čokolada

  6,10 

  Klasična kombinacija žlahtne temne čokolade in praženega kokosa. S kančkom cimeta se preprost okus spremeni v noro slastnega. Fruštek kokos in temna čokolada priporočamo veganom in ljubiteljem granole s čokolado.

V košarici ni ničesar.