SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

S spletno trgovino FRUŠTEK upravlja podjetje Anja Logar s.p. Spletna trgovina FRUŠTEK posluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine, torej kupec v spletni trgovini Fruštek. Pogodba o nakupu (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Podatki o podjetju

Anja Logar s.p.
Celjska ulica 9
2000 Maribor
ID za DDV: SI4397 3051
Matična številka: 3945731000
TRR pri Uni Credit: SI56 2900 0005 2041 521

Cene in ažurnost podatkov

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, saj se spreminjajo v primeru posebnih ponudb in akcij. Izdelki s takšno ceno imajo omejeno veljavnost do dneva, določenega v posamezni akciji, oziroma do razprodaje zalog. Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV. Cene ne vključuje dostave. Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

Prijava in registracija

Za nakup preko spletne strani Fruštek se morate registrirati tako, da v zgornji vrstici kliknete opcijo “Prijava”. Ustvarite si nov račun, kamor boste vpisali vaše podatke in nato boste po elektronski pošti prejeli potrditveni email. Vneseni podatki bodo skrbno varovani in se bodo uporabljali izključno za obdelavo vaših naročil na strani Fruštek. Registrirani kupci lahko v svojem uporabniškem vmesniku spremljajo arhiv naročil, stanje odprtih naročil, urejajo svoje shranjene naslove za izdajo računa in naslove za dostavo blaga.

Nakupovanje

Pri vsakem izdelku so navedeni naslednji podatki:
– Ime in opis izdelka (do strani s podrobnim opisom posameznega izdelka dostopate s klikom na sliko izdelka ali ime izdelka, s klikom na lupo si lahko ogledate polno velikost)
– Cena izdelka ter morebitna akcijska cena, ki vsebuje DDV
– Vsebina izdelka
Izdelke odlagate v nakupovalno košarico. Vsak trenutek lahko urejate stanje v vaši košarici (spreminjate količine, odstranjujete in dodajate izdelke).
Nakup zaključite s klikom na Zaključi nakup. Sistem vas vodi skozi naslednje korake:
1. Naročilo. Pregledate lahko izbor izdelkov ter spremenite količino ali pa določen izdelek odstranite.
2. Registracija uporabnika v primeru, da še niste registrirani oziroma prijavljeni. Lahko izberete tudi možnost »Hitri nakup«
3. Izberete naslov za dostavo in naslov za račun. Če želite urediti obstoječi naslov za dostavo ali za račun, kliknite gumb Posodobi. Lahko dodate tudi nov naslov. Tukaj lahko tudi vnesete morebitne opombe k naročilu.
4. Izberete način dostave in s tem tudi način plačila.
5. Izberete način plačila – plačilo z bančnim nakazilom ali plačilo po povzetju. V tem koraku lahko še enkrat preverite vsebino košarice.
V primeru, da bi želeli katerega od korakov spremeniti, se lahko pomikate nazaj po nakupu s kliki na naslove posameznih korakov.
Nakup zaključite s pregledom vašega naročila in klikom na gumb »Oddaj naročilo« na koncu povzetka nakupa.
Vaše naročilo bo s tem oddano in odpremljeno v najkrajšem možnem času.

Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o naročilu na vaš e-naslov.Morebitne preklice naročil lahko v roku 1 ure od oddaje naročila sporočite na naš e-naslov ali pa nas pokličete. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da gre naročilo v obdelavo. Svoje naročilo si lahko ogledate v zavihku »Moj račun«.

Plačevanje

V Fruštek spletni trgovini so omogočeni trije načini plačevanja:

1.) Bančno nakazilo (UPN nalog). Kupec opravi naročilo, nato se mu izpišejo podatki z računom za nakazilo denarja. Potrditveni e-mail s podatki za nakazilo prejme tudi v svoj e-poštni nabiralnik. Za sklic navedite številko računa. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na naveden naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo Vsiljena pošta.

2.) Po povzetju. Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo, ki jo ob dostavi poravnate v gotovini.

3.) Plačilo preko plačinega sistema PayPal

Dostava in dobavni roki

Fruštek spletna trgovina izvaja dostavo s paketnim distributerjem GLS.
Stroški pošiljanja znašajo pri plačilu z bančnim nakazilom 3,50 €. V primeru, da izberete opcijo »Po povzetju«, je strošek še dodaten 1,00 €, skupaj torej 4,50 €. Pri nakupu nad 30,00 € pa je poštnina brezplačna!
Opozorilo: Vsi pogoji in stroški pakiranja ter dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Če je naročilo na delovni dan izvedeno do 16. ure in so izdelki na zalogi, lahko pošiljko odpošljemo že naslednji delovni dan. Pošiljka navadno prispe že naslednji dan po oddaji kurirju.

Prodaja in dostava blaga je načeloma možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Po dogovoru lahko blago dostavimo tudi v tujino, vendar nam za točno ceno poštnine za posamezne države v EU oziroma izven EU pišite na info@frustek.si.

Vračilo in zamenjava blaga

Potrošnik ima 15 dni časa, da sporoči prodajalcu morebitno reklamacijo in v tem času tudi vrne blago na svoje stroške. Potrošnik mora vrniti prodajalcu nepoškodovan artikel in v nespremenjeni količini, razen, če je artikel uničen, pokvarjen ali izgubljen, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vse ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, za katerega poiščemo najugodnejšo rešitev.
Izdelek vrnite s priporočeno pošiljko in v enaki embalaži, kot ste ga prejeli, na naslov Anja Logar s.p., Celjska 9, 2000 Maribor. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Obvezno priložite račun, saj brez tega ni osnove za vračilo kupnine in pripišite svoj TRR, na katerega vam lahko kupnino vrnemo. Po prejemu izdelka vam bomo v roku osmih delovnih dni vrnili kupnino za izdelek. Stroški poštnine se ne vračajo, razen v primeru upravičene reklamacije (na primer, če ste prejeli poškodovan izdelek).

Reklamacije

Za vse reklamacije nas lahko pokličete ali nam pošljete e-mail, pošiljke pa vrnete na naslov Anja Logar s.p., Celjska 9, 2000 Maribor.
Če dostavljeni izdelki niso ustrezni, nas morate o tem obvestiti v 8 dneh od datuma prejema izdelka. Prosimo, da izdelke vrnete v originalni prodajni embalaži ter v stanju, v kakršnem ste izdelek prejeli. Priložite izpolnjen reklamacijski obrazec, ki vam ga na zahtevo pošljemo po elektronski pošti, s kratkim opisom, kaj je razlog za vračilo. Znesek v vrednosti vrnjenega izdelka (brez stroškov dostave) vam bomo povrnili ali vam na vašo željo poslali novo izbrane izdelke.

V primeru kakršnihkoli težav z našimi izdelki, napačno dostavljeno pošiljko in v podobnih primerih vam bomo prisluhnili z vso pozornostjo ter pomagali rešiti težavo oziroma vam posredovali ustrezne napotke.

Naročnina

Stranka lahko sklene naročnino na izdelke, ki so posebej označeni in se nahajajo v kategoriji Fruštek naročnina v Trgovini. Za sklenitev pogodbe za naročnino veljajo enaki pogoji kot za nakup posameznega izdelka v spletni trgovini, razen, če je v tem členu izrecno določeno drugače.

Sklenjena pogodba na naročnino pomeni, da stranka naroči artikle, ki so označeni z oznako NAROČNINA za izbran termin pošiljanja 1x na 14-, 30- ali 60-dni. Pred pretekom izbranega 14-, 30- ali 60- dnevnega obdobja bo stranka po e-mailu prejela ponudbo za podaljšanje in po plačilu ponudbe prejela paket z naročenimi izdelki iz spletne trgovine. Pogodba se podaljša v trenutku, ko stranka poravna predračun oziroma se prekine v trenutku, če plačilo ni prejeto v 7 dneh od poslanega predračuna.

V primeru sklenitve pogodbe za naročnino se stranki prvi nakup obračuna brez dodatnih popustov oziroma po polni ceni izdelkov, za sklenjeno naročnino za obdobje

  • 2-6 mesecev prejme dodatni 10% popust zvestobe
  • 6-12 mesecev 15% popust zvestobe
  • za več kot 12 mesecev 20% popust zvestobe

na vrednost naročenih izdelkov. Poštnina se vsakič obračuna skladno z višino mesečnega naročila (3,5€ za naročila pod vrednostjo 30€ oziroma je brezplačna pri naročilih nad 30€).

Plačilo po sklenjeni pogodbi o naročnini je možno

  • Preko TRR
  • Preko plačilnega sistema PAYPAL

V primeru, da se stranka odloči zamenjati artikle, ki so predmet mesečne naročnine, lahko prekine obstoječo pogodbo na način, da ne poravna poslane ponudbe in ponovno sklene novo naročnino z drugimi artikli. Obračunavanje popustov zvestobe se s tem dejanjem prekine oziroma se lahko izključno v dogovoru s prodajalcem prilagodi novemu naročilu.

Varstvo podatkov

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine www.frustek.si varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatke hranimo in uporabljamo izključno za izpolnjevanje naročil in pošiljanje novic ter jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam.

Spletna stran www.frustek.si samodejno zbira izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani ipd. Spletno mesto uporablja Googlovo storitev »Google Analytics«, ki je namenjena spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Kot pomoč pri analizi obiskanosti strani uporablja piškotke, ki izdajo podatke o vaši uporabi spletnega mesta, vključno z vašim IP naslovom.

Pravno obvestilo 

Spletna trgovina Fruštek in vsi podatki na njej (fotografije, grafike, vsebine) so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru našega pisnega soglasja.

V košarici ni ničesar.