»Ko zajtrk postane navada«

Fruštek je prva slovenska znamka hrustljave granole brez dodanega sladkorja, ki jo z lastnimi rokami in veliko mero ljubezni ustvarjamo že od leta 2014. Naše granole so hrustljavo zapečene mešanice kosmičev, oreščkov in suhega sadja iz najboljših sestavin ekološke in lokalne pridelave, narahlo sladkani samo s slovenskim medom in agavinim sirupom. Brez umetnih dodatkov in točno takšne, kot bi si jih naredili doma. Nenehno ustvarjanje novih okusov, s katerimi se boste zaljubili v zajtrke, je naša strast in naš glavni moto!
frustek-zgodba
anja

»Sanjska služba ne obstaja – ustvariti si jo moramo sami«

Ko je Anja, ustanoviteljica Fruštka, dokončno obupala pri iskanju hrustljavih müslijev na trgovskih policah, ki ne bi vsebovali toliko sladkorja, se je odločila narediti svojo, neprimerno manj sladko različico in z nekaj kreativne oblikovalske žilice oblikovala še luštno embalažo – in Fruštek je bil rojen! Kmalu smo se povezali s številnimi majhnimi trgovinicami širom Slovenije, s čimer smo izdelke približali kupcem, od leta 2015 pa imamo tudi svojo spletno trgovino, ki je odprta 24 ur na dan. Nenehno kreiramo nove okuse, ponujamo sezonske izdelke, oblikujemo darilna pakiranja in zajtrk predstavljamo na malo drugačen način. Zajtrk kot darilo? Zakaj pa ne!

»Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu!«

V zadnjem letu smo veliko naredili na področju zmanjševanja odvečne embalaže in kjer se je le dalo, vpeljali “zero waste” koncept. Naše granole tako lahko dobite v rinfuzi na številnih prodajnih mestih, kamor jo greste iskat s svojo posodo, nenehno pa izboljšujemo pakiranja in iščemo okolju prijaznejše embalažne rešitve iz koruznega škroba in papirja. Vsa naša embalaža se lahko 100% reciklira.

V košarici ni ničesar.