Čokolado pridobivajo iz tropskega drevesa kakavovca. Blagodejne lastnosti kakava in čokolade so poznali že Maji in Azteki. Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan.
Predlog za serviranje: čokoladne kapljice potresemo na že pripravljene kosmiče ali granolo in polnovreden zajtrk je pripravljen. Zmešajte jih v jogurt, lahko pa jih uporabite tudi kot posip za sladice in mafine. Ker ne vsebujejo mleka, so primerne tudi za vegane.
Vegansko, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, brez soli, visoka vsebnost vlaknin.
Vsebina: 300 g
Sestavine: čokolada 7% (sladkor, kakavova masa, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma)
Hranilne vrednosti na 100g: energijska vrednost 2057 kJ/492 kcal, maščobe 25g, od tega nasičene 15g, ogljikovi hidrati 58g, od tega sladkorji 55g, vlaknine 7g, beljakovine 5,3g, sol 0g.
Izdelek lahko vsebuje sledi žit, oreščkov, sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.