Mandlji in kakav (mini)

1,89 

Izbrana mešanica hrustljavih mandljev, toplega kokosa, dišečega kakava in sladkih datljev bo vsako naredila čarobno, vonj cimeta pa bo vaše telo napolnil z energijo za nov dan. Privoščite si sladico že za zajtrk! Fruštek mandlji in kakav priporočamo vsem sladkosnedom in čokoholikom, ki prisegajo na granolo s čokolado in cimetom.

Sedaj tudi v priročnem mini porcijskem pakiranju za v službo, za na pot ali za mini darilce!

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Domača granola Fruštek mandlji in kakav je odlična izbira za vse, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo s čokolado, slovenski med, pražene mandlje in dišeči cimet.

Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom, ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

Slovensko, domače, ročno izdelano, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.

Vsebina: 60 g

Sestavine: ovseni kosmiči, cvetlični med, datlji (datlji, riževa moka), mandlji 7%, olje iz oljčnih tropin, kokosova moka, bučno seme, kakav v prahu 2%, cimet.

Alergeni: ovseni kosmiči, mandlji

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1770 kJ / 423 kcal, beljakovine 12,9 g, ogljikovi hidrati 59 g (od tega sladkorji 14,6 g), maščobe 17,3 g (od tega nasičene maščobe 4,8 g), vlaknine 10,1 g, sol 0 g.

 


Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Med
Med je sestavljen predvsem iz sladkorjev fruktoze in glukoze, ki spadata med enostavne sladkorje in sta posledično med glavnimi viri energije v telesu. V medu se nahajajo še minerali, vitamini, encimi in aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti sladkorjev uničuje bakterije in tako deluje protimikrobno. Ima mnogo pozitivnih učinkov: deluje pomirjevalno in antioksidativno, pomaga pri prebavi in pljučnih boleznih, pospešuje celjenje ran in zmanjšuje bolečino. 
Datlji
Datlji so zelo kalorični – kar 75% sadeža predstavljajo ogljikovi hidrati, predvsem fruktoza in dekstroza – in posledično zelo sladki. Ker imajo visoko hranilno vrednost so cenjeni kot “popotna hrana”. Bogati so z vitaminoma B5 in C, med minerali pa prevladujejo mangan, magnezij in kalij.
Mandlji
Mandlji so eni izmed najstarejših kultiviranih sadežev. Uživanje mandljev povzroči izločanje inzulina, ki preprečuje dvig glukoze v krvi in posledično zmanjšuje tveganje srčnih bolezni in diabetesa. Mandlji so bogati z nenasičenimi maščobnimi kislinami, vitaminom E in B kompleksom. Telo preskrbijo z dnevno priporočeno količino kalcija, kalija in cinka ter so dober vir magnezija in železa. 
Olje iz oljčnih tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.
Kokosova moka
Kokosovo moko pridobivajo iz sredice svežih kokosov, ki jo posušijo in zmeljejo. Moka vsebuje dosti vlaknin in beljakovin ter malo ogljikovih hidratov. Njeno redno uživanje ureja prebavo in preprečuje napihnjenost. Kokosovo moko pogosto uporabljamo za pripravo sladic, peciva, kruha in napitkov.
Bučno seme
Bučna semena vsebujejo aminokislino triptofan, ki se v telesu pretvori v serotonin. Tega imenujemo tudi hormon sreče, saj zaradi njega bolje spimo, smo sproščeni in se dobro počutimo. Bučnice so bogate z vitaminom E, ki je znan antioksidant in v telesu lovi škodljive proste radikale. So tudi bogat vir mineralov, predvsem magnezija, mangana, fosforja in cinka.
Kakav
Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 
Cimet
Cimet pridelujejo iz drevesa cimetovca, ki uspeva na Šrilanki. V lubju se nahajajo eterična olja, ki imajo mnoge pozitivne lastnosti: delujejo protivnetno, antibakterijsko in protiglivično, vsebujejo antioksidante in poživljajo prebavo.