‘Preprosto čokoladna’ (maksi)

16,60 

Na zalogi

Granola ima morda res preproste sestavine, vendar je okus bogat. Sladkana je namreč z jabolčnim koncentratom, ki doda granoli poseben svež in harmoničen okus. Granolo ‘Preprosto čokoladna’ priporočamo vsem veganom in ljubiteljem čokoladne granole.

 

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Domača granola Fruštek ‘Preprosto čokoladna’ je odlična izbira za vse, ki prisegate na preprosto domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo s čokolado in kakavom. Granola je primerna tudi za vegane, saj je sladkana samo z jabolčnim koncentratom in ne vsebuje sestavin živalskega izvora.

Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali jo zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

Slovensko, domače, ročno izdelano, vegansko, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.

Veliko pakiranje, ki je prijazno do vašega žepa in okolja.

Vsebina: 1000 g

Sestavine: ovseni kosmiči, jabolčni koncentrat, čokolada 7% (sladkor, kakavova masa 46%, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma), olje iz oljčnih tropin, kakav 3%, cimet

Alergeni: ovseni kosmiči

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov ali mleka.

Hranilne vrednosti na 100g: energijska vrednost 1694kJ/405 kcal, maščobe 15,2 g, od tega nasičene 3,5 g, ogljikovi hidrati 58,5 g, od tega sladkorji 14,4 g, vlaknine 6,2 g, beljakovine 9,6 g, sol 0 g


Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Jabolčni koncentrat
Jabolčni koncentrat je eden najpogosteje uporabljenih sadnih pripravkov za sladkanje živil zaradi svojega naravnega in polnega okusa. Jabolka so bogata z vitamini, predvsem z vitaminom C, E in K. Eno jabolko zagotovi 10-15% dnevne količine potrebnih vlaknin, prevladuje pa pektin, ki pospešuje prebavo. So vir flavonoidov, ki delujejo v telesu kot antioksidanti in razgrajujejo nevarne proste radikale.  
Čokolada
Čokolado pridobivajo iz tropskega drevesa kakovovca. Blagodejne lastnosti kakava in čokolade so poznali že Maji in Azteki. Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 
Kakav
Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 
Olje iz oljčnh tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.
Cimet
Cimet pridelujejo iz drevesa cimetovca, ki uspeva na Šrilanki. V lubju se nahajajo eterična olja, ki imajo mnoge pozitivne lastnosti: delujejo protivnetno, antibakterijsko in protiglivično, vsebujejo antioksidante in poživljajo prebavo.

O IZDELKU

Domača granola Fruštek ‘Preprosto čokoladna’ je odlična izbira za vse, ki prisegate na preprosto domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo s čokolado in kakavom. Granola je primerna tudi za vegane, saj je sladkana samo z jabolčnim koncentratom in ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

VSEBINA: 1000 g

SESTAVINE: ovseni kosmiči, jabolčni koncentrat, čokolada 7% (sladkor, kakavova masa 46%, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma), olje iz oljčnih tropin, kakav 3%, cimet

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

PREDLOG ZA SERVIRANJE: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Slovensko. Domače. Ročno izdelano. Brez laktoze. Brez dodanega sladkorja. Brez barvil in umetnih arom. Visoka vsebnost vlaknin.

HRANILNE VREDNOSTI

HRANILNE VREDNOSTI na 100g:

ENERGIJSKA VREDNOST1694 kJ /405 kcal
MAŠČOBE15,2 g
od tega nasičene maščobe3,5 g
OGLJIKOVI HIDRATI58,5 g
od tega sladkorji14,4 g
VLAKNINE6,2 g
BELJAKOVINE9,6 g
SOL0 g

PODROBNOSTI

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo z medom, agavinim sirupom ali jabolčnim sokom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.

Jabolčni koncentrat
Jabolčni koncentrat je eden najpogosteje uporabljenih sadnih pripravkov za sladkanje živil zaradi svojega naravnega in polnega okusa. Jabolka so bogata z vitamini, predvsem z vitaminom C, E in K. Eno jabolko zagotovi 10-15% dnevne količine potrebnih vlaknin, prevladuje pa pektin, ki pospešuje prebavo. So vir flavonoidov, ki delujejo v telesu kot antioksidanti in razgrajujejo nevarne proste radikale.  

Čokolada
Čokolado pridobivajo iz tropskega drevesa kakovovca. Blagodejne lastnosti kakava in čokolade so poznali že Maji in Azteki. Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 

Kakav
Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 

Olje iz oljčnh tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.

Cimet
Cimet pridelujejo iz drevesa cimetovca, ki uspeva na Šrilanki. V lubju se nahajajo eterična olja, ki imajo mnoge pozitivne lastnosti: delujejo protivnetno, antibakterijsko in protiglivično, vsebujejo antioksidante in poživljajo prebavo.

OCENE IZDELKA