Ideje za darila

Slovenija, od kod dobrote tvoje?

Kolikokrat ob obisku tuje države mrzlično iščemo “nekaj pametnega” kot spominek za prijatelje in znance? Kaj običajno izberemo – spominek, na katerem se bo nabiral prah, ali nekaj, kar skozi okuse predstavlja obiskano državo?

Mi smo vsekakor za drugo možnost – spominkov ne kopičimo, ampak jih raje okušamo. S tem v mislih smo naredili čisto poseben izdelek, ki bo zadovoljil še tako zahtevne brbončice obiskovalcev naše lepe deželice.

Slovenija v skodelici (Slovenia in a bowl) je paketek dobrot, ki je idealen za v vsak kovček ali nahrbtnik – ni pretežek in ni prevelik, ravno prave “potovalne velikosti”. Na njem je zgodba Slovenije – naše kokoške v ilustraciji: rodovitna deželica, polna nasadov jablan, orehov in žitnih polj, ki se na sončni strani Alp razteza med Jadranskim morjem in panonsko nižino. Tukaj rastejo najboljši orehi in najslajša jabolka, ki so botrovali nastanku potice in gibanice, naših dveh kraljic slovenskih sladic – te smo priredili po “fruštkovo” in po njunem navdihu spekli še granolo.

Paketek poleg granole potice in gibanice vsebuje še leseno žličko, ki ostane trajen spominek, tudi ko granolo že pohrustamo. Napisi na škatlici so v slovenskem in angleškem jeziku, zato predstavlja idealen spominek ali izvirno darilo tudi za prijatelje iz tujine. Sedaj ni več dileme, kaj jim lahko poklonimo!

Darilni paketek Slovenija v skodelici
Darilni paketek Slovenija v skodelici

K darilnemu paketu Slovenija v skodelici spada še emajlirana posodica z enakim potiskom. Izdelki iz emajla so bili neločljiv del našega otroštva, zato ima skledica nostalgični pridih. Primerna je za zajtrke, kosmiče, juhice ali različne prigrizke. Idealna je za taborjenje in popotovanja, saj je lahka, trpežna in praktično neuničljiva.

Emajlirana skledica s potiskom
Emajlirana skledica je po celotnem obodu potiskana z ilustracijami iz darilne škatlice
skledica_3-4
skledica_2-4
skledica_4-4

Ste vedeli?

Če škatlice postavimo eno ob drugo, se razkrije celotna ilustracija! Iz Goričkega skozi Maribor, mesto stare trte, in Ljubljano, našo lepo prestolnico, mimo Bleda pa vse do romantičnega Pirana. Na koncu poti dobite za sladico potico ali gibanico!

Slovenija v skledici - celotna ilustracija na škatlici
Slovenija v skledici - celotna ilustracija na škatlici

Slovenija v skodelici in emajlirane skledice so že na voljo v nekaterih izbranih trgovinah po Sloveniji in seveda tudi na naših spletnih poličkah!

 • Darilni paket Slovenija v skodelici

  12,90 

  Slovenija v skodelici je paketek dobrot, ki je idealen za v vsak kovček ali nahrbtnik – ni pretežek in ni prevelik, ravno prave “potovalne velikosti”. Vsebuje dva paketka granole, ki sta ju navdihnili dve slovenski tradicionalni sladici, orehova potica in prekmurska gibanica, prirejeni po “fruštkovo”. Granolo lahko pojeste takoj, ker paketek vsebuje leseno žličko, ki ostane trajen spominek, tudi ko granolo že pohrustamo.

  Ilustracija na škatlici predstavlja lepote in dobrote Slovenije, napisi na njej pa so v slovenskem in angleškem jeziku, zato je idealen spominek ali izvirno darilo tudi za prijatelje iz tujine!

 • Darilni set Slovenija v skodelici + emajl skledica

  29,30 

  Slovenija v skodelici je paketek dobrot, ki je idealen za v vsak kovček ali nahrbtnik – ni pretežek in ni prevelik, ravno prave “potovalne velikosti”. Vsebuje dva paketka granole, ki sta ju navdihnili dve slovenski tradicionalni sladici, orehova potica in prekmurska gibanica, prirejeni po “fruštkovo”. Granolo lahko pojeste takoj, ker paketek vsebuje leseno žličko iz češnjevega lesa in emajlirano skledico s potiskom Slovenije, ki ostane trajen spominek, tudi ko granolo že pohrustamo 🙂

  Ilustracija na škatlici predstavlja lepote in dobrote Slovenije, napisi na njej pa so v slovenskem in angleškem jeziku, zato je idealen spominek ali izvirno darilo tudi za prijatelje iz tujine!

   

 • Emajlirana skledica Slovenija

  17,90 

  Trpežna, lahka in neuničljiva emajlirana skledica z nostalgičnim pridihom bo ostala z vami več generacij. Primerna za kosmiče, juhice ali različne prigrizke. Idealna za taborjenje in popotovanja ali kot čudovit spominek.

  (skledica ima potisk po celotnem obodu)

   

   

V košarici ni ničesar.