Ideje za darila

Sodelovanje z Brlogarko – uhančki in granola “potica”

Približuje se velikonočni čas in na mizi ne sme manjkati potica! Potica je zagotovo ena najbolj priljubljenih in najpogostejših slovenskih sladic, saj ima njena priprava dolgo tradicijo v Sloveniji – omenja jo že Primož Trubar. Nadevi se lahko razlikujejo, od orehove, makove, pehtranove, čokoladne, do bolj posebnih in celo slanih, kot sta drobnjakova in špehova. In kaj imata skupnega Fruštek in Brlogarka? Prav to – potico!

Renato sem prvič spoznala davnega leta 2015, njene prekrasne izdelke pa sem občudovala že prej. Naneslo je, da sva bili sosedi na stojnici na Božičnem Artmarketu v Ljubljani. In to je bil začetek čudovitega prijateljstva, ne samo med mano in Renato, ampak tudi med najinima družinama. Renata in njen mož Marko ustvarjata pod umetniškim imenom Brlogarka. Z neverjetnim potrpljenjem izpod njunih spretnih prstov nastajajo prave male umetnine – mini uhančki narejeni iz polimerne gline. Česa tako lepega in natančno narejenega že dolgo nisem videla, njuna stojnica je vedno prava paša za oči. Na voljo je toliko različnih motivov, da nikoli ne morem izbrati, katere bi kupila. Ko se končno odločim za svoje najljubše rože – rožnate vrtnice, zagledam uhane v obliki keksov Domačice. In uhane v obliki lučke Planica. Ne moreš verjeti no 🙂 Potem opazim celo paleto pastelnih srčkov – ker se ne morem odločiti za barvo, jih lahko dobim kar več v kompletu. Kasneje se mi oko ustavi na citrusih. Sploh si ne morem predstavljati, kakšno mirno roko moraš imeti, da lahko tako filigransko izdelaš miniaturno kopijo pravega sadeža. In to ne samo enega, cel kup jih je – na voljo so grenivka, pomaranča, limona in limeta, vsaka v svoji čudoviti barvi, da izgleda, kot da se bo iz nje ravno pocedil svež sok. Ko so bile moje oči (in srce seveda tudi!) že čisto zmešane od vseh lepot, zagledam male strahce, ki se svetijo v temi. To je bila ljubezen na prvi pogled in seveda so odšli z mano domov ❤️

Citrusi_uhani_brlogarka_2
brlogarka domacica
Brlogarka srčki
brlogarka duhci

Brlogarka pa ni samo predana ustvarjalka, v vseh letih najinega poznanstva sem jo spoznala tudi kot izredno razumevajočo in toplo osebo, ki si vedno vzame čas zate. Pa naj beseda teče o izgledu spletne strani, o skrbi za hišne rastline ali o pridobitvi gradbenega dovoljenja. Njena srčnost sije iz nje in iz vsakega izdelka, ki nastane pod njenimi prsti, in prav zato je njen nakit tako priljubljen. Za piko na i pa sta oba, tako Renata kot Marko, strastna Fruštkojedca 😀

Tokrat sta Fruštek in Brlogarka ustvarili darilni set Potica, ki je set uhanov in granole. To je popolno darilo za vsako ljubiteljico slastne slovenske orehove potice. Za zdrav zajtrk si privoščite Fruštkovo potico na žlico (hrustljavo granolo z okusom potice), dan pa nadaljujte v stilu in si nadenite še Brlogarkine uhančke.

Darilni set potica Brlogarka in Fruštek
Darilni set potica Brlogarka in Fruštek

Granola potica črpa navdih iz tradicionalnih slovenskih sladic – v velikih hrustljavih koščkih se prepletajo okusi orehov, rožičev, cimeta in rozin. Pravo gurmansko doživetje že za zajtrk! Pri uhančkih pa se boste zaljubili v detajle – še bolj natančno zvita kot prava potica, s skoraj pravo orehovo “filo” in še posuta s sladkorjem v prahu, tako kot mora biti!

Odlična ideja za obdarovanje vaših najdražjih in neprecenljiva pozornost za vse tiste, ki si želijo spominek iz naše lepe deželice.

 

Fruštek je prva slovenska znamka hrustljave domače granole brez dodanega sladkorja, ki jo pečemo že od leta 2014. Naše granole so hrustljavo zapečene mešanice kosmičev, čokolade in suhega sadja iz preverjenih sestavin. Granole so sladkane so samo z medom ali agavinim sirupom in ne vsebujejo dodanega belega sladkorja.

Fruštek ostaja znamka, ki riše nasmehe na zaspane obraze!

  • Darilni set “Potica”

    19,50 

    Popolno darilo za vsako ljubiteljico okusne slovenske orehove potice! Za zdrav zajtrk si privoščite Fruštkovo potico “na žlico” (hrustljavo granolo z okusom potice), dan pa nadaljujte v stilu in si nadenite Brlogarkine uhančke, ročno izdelano miniaturno umetnino iz polimerne gline.

V košarici ni ničesar.