Nasveti & triki

Granola za večerjo

Ovsene kosmiče največkrat jemo zjutraj za zajtrk. Kosmiči ali granola so se izkazali za zelo hvaležen jutranji obrok, saj se pripravijo zelo hitro, zjutraj pa se nam ponavadi vedno mudi v službo ali šolo in nimamo časa za pripravo zahtevnih obrokov. Že otrok si lahko sam nasuje  granolo v skledico in prelije z mlekom ali jogurtom. 

Ampak ste pomislili, da so ovseni kosmiči oziroma granola tudi primeren obrok za večerjo?

Namesto da pred televizijo grizljate čips, si privoščite skledico hrustljave granole s toplim mlekom. Ovseni kosmiči so namreč tako super živilo, na katerega pogosto pozabimo. Imajo nizek glikemični indeks, kar pomeni, da se ogljikovi hidrati iz njih sproščajo počasi in postopno, kar prepreči veliko nihanje krvnega sladkorja. Zaradi počasnega sproščanja energije zagotavljajo dolg občutek sitosti, kar preprečuje povečanje telesne mase in posledično debelosti. Kravje mleko lahko nadomestite z ovsenim, mandljevim ali riževim, granolo pa lahko preliteje tudi z jogurtom, pa naj bo to navadni, sadni, grški, kokosov ali skyr. Če kosmičem dodate še suho ali sveže sadje in oreščke, boste dobili zdravo in polnovredno večerjo.

Domača granola Fruštek z borovnicami in kvinojo
Domača granola Fruštek z borovnicami in kvinojo

Če ne veste, katero granolo bi izbrali v trgovini, da bi bila slovenska, okusna in brez dodanega sladkorja, vam predstavljamo Fruštek!

Fruštek pečemo že od leta 2014 in je prva slovenska znamka pečenih ovsenih kosmičev oziroma granole brez rafiniranih sladkorjev. Fruštek hrustljave granole vsebujejo kot osnovo kosmiče, zraven pa so dodani oreščki, suho sadje in dišeče začimbe. Granola je sladkana samo z medom ali agavinim sirupom. V naši spletni trgovini najdete kategorijo Shramba, kjer so na voljo posamezne skrbno izbrane sestavine, ki jih lahko uporabite pri pripravi zajtrka ali večerje. S širokim naborom izdelkov zadovoljimo še tako izbirčne jedce, v našo spletno trgovino pa vedno dodajamo tudi nove okuse in darilni program.

Fruštek ostaja znamka, ki riše nasmehe na zaspane obraze!

  • Borovnice in kvinoja

    6,80 

    Osvežilna belo-vijoličasta mešanica prosenih napihnjencev, mandljevih lističev in borovnic. Poletni okus, ki vaš zajtrk in jezik obarva vijolično! Fruštek borovnice in kvinoja priporočamo veganom in ljubiteljem granole s sadjem.

V košarici ni ničesar.