Nasveti & triki

6 načinov, kako jesti granolo

Si tudi ti vedno postrežeš granolo za zajtrk na enak način? Se ne spomniš načina, kako lahko granolo ješ še drugače? Tu ti ponujam par preprostih receptov, ki jih moraš preizkusiti!

 

1. Kaša iz namočene granole

Čez noč namoči granolo v mleko, vodo ali jogurt in shrani v hladilniku. Sestavine se bodo zmehčale v kašo, ki je lažje prebavljiva in jo zjutraj tudi hitreje poješ, ko v naglici odhajaš v službo.

2. Granola s sadnim sokom

Če ne maraš mleka ali imaš laktozno intoleranco, še ne pomeni, da boš ostala za zajtrk brez granole! Zmešaj si svoj najljubši okus granole v sadni sok – najboljša sta jabolčni ali pomarančni – ali pa celo v kavo. Zakaj pa ne?

3. Suha granola kot prigrizek

Granolo lahko ješ brez vsega, le kot prigrizek med obroki. Nasuj si jo v skledico in postavi na delovno mizo, tako boš namesto po nezdravih sladkarijah posegla po uravnoteženi malici. V granolo si po želji dodaj suho sadje ali oreščke.

Fruštek granola čokoladni medenjak  v smutiju
Fruštek granola čokoladni medenjak v smutiju

4. Granola s sadjem

Si že poskusila sadne rezine z granolo? Na rezine nareži svoje najljubše sadje (jabolka, hruške, breskve,..) in po vrhu potresi svojo najljubšo granolo. Kombinacija svežega sadja in hrustljave granole je izvrstna!

5. Granola kot posip

Granolo lahko kot posip dodaš na svoje najljubše kremaste produkte, recimo grški jogurt, sladoled, stepeno sladko smetano ali mascarpone. Granolo potresi še na vrh sadnega smutija.

6. Klasika

Seveda ti še vedno ostane na voljo preverjena različica z mlekom, jogurtom ali rastlinskim mlekom. Poskusi granolo skuhati v mleku, tako se bojo sestavine zmehčale v kašo.

Katerikoli način boš izbrala, ni boljšega kot začeti dan s polnovrednim obrokom! Da ti doma ne bo zmanjkalo granole pa hitro klikni na www.frustek.si in izberi svoj najljubši okus! Spodaj v komentarju nam zaupaj, kako pa ti najraje ješ granolo!

Fruštek granola jagode in bela čokolada z jogurtom
Fruštek granola jagode in bela čokolada z jogurtom

V košarici ni ničesar.