Nasveti & triki

6 načinov, kako jesti granolo

Si tudi ti vedno postrežeš granolo za zajtrk na enak način? Se ne spomniš načina, kako lahko granolo ješ še drugače? Tu ti ponujam par preprostih receptov, ki jih moraš preizkusiti!

 

1. Kaša iz namočene granole

Čez noč namoči granolo v mleko, vodo ali jogurt in shrani v hladilniku. Sestavine se bodo zmehčale v kašo, ki je lažje prebavljiva in jo zjutraj tudi hitreje poješ, ko v naglici odhajaš v službo.

2. Granola s sadnim sokom

Če ne maraš mleka ali imaš laktozno intoleranco, še ne pomeni, da boš ostala za zajtrk brez granole! Zmešaj si svoj najljubši okus granole v sadni sok – najboljša sta jabolčni ali pomarančni – ali pa celo v kavo. Zakaj pa ne?

3. Suha granola kot prigrizek

Granolo lahko ješ brez vsega, le kot prigrizek med obroki. Nasuj si jo v skledico in postavi na delovno mizo, tako boš namesto po nezdravih sladkarijah posegla po uravnoteženi malici. V granolo si po želji dodaj suho sadje ali oreščke.

Fruštek granola čokoladni medenjak v smutiju
Fruštek granola čokoladni medenjak v smutiju

4. Granola s sadjem

Si že poskusila sadne rezine z granolo? Na rezine nareži svoje najljubše sadje (jabolka, hruške, breskve,..) in po vrhu potresi svojo najljubšo granolo. Kombinacija svežega sadja in hrustljave granole je izvrstna!

5. Granola kot posip

Granolo lahko kot posip dodaš na svoje najljubše kremaste produkte, recimo grški jogurt, sladoled, stepeno sladko smetano ali mascarpone. Granolo potresi še na vrh sadnega smutija.

6. Klasika

Seveda ti še vedno ostane na voljo preverjena različica z mlekom, jogurtom ali rastlinskim mlekom. Poskusi granolo skuhati v mleku, tako se bojo sestavine zmehčale v kašo.

Katerikoli način boš izbrala, ni boljšega kot začeti dan s polnovrednim obrokom! Da ti doma ne bo zmanjkalo granole pa hitro klikni na www.frustek.si in izberi svoj najljubši okus! Spodaj v komentarju nam zaupaj, kako pa ti najraje ješ granolo!

Fruštek granola jagode in bela čokolada z jogurtom
Fruštek granola jagode in bela čokolada z jogurtom

Fruštek je prva slovenska znamka hrustljave domače granole brez dodanega sladkorja, ki jo pečemo že od leta 2014. Naše granole so hrustljavo zapečene mešanice kosmičev, oreščkov in suhega sadja iz najboljših sestavin. Sladkane so samo s slovenskim medom, poskrbeli pa smo tudi za vegane, saj so nekateri okusi sladkani z agavinim sirupom.

Fruštek ostaja znamka, ki riše nasmehe na zaspane obraze!

 • Jagode in bela čokolada

  6,70 

  Mamljiva kombinacija zelene ajde, slastnih jagod in sladke bele čokolade bo očarala prav vse. Priljubljen poletni zajtrk bo osrečil otroke in otroke po srcu. Fruštek jagode in bela čokolada priporočamo ljubiteljem granole s čokolado.

 • Lešniki in brusnice

  6,20 

  Topli lešniki, žareče brusnice in pikantne ingverjeve kocke vas bodo ponesle na vrtiljak okusov. Mešanica skrbno izbranih sestavin bo prebudila vse vaše čute že ob sončnem vzhodu. Fruštek lešniki in brusnice priporočamo vsem drznim in drugačnim, ki imajo radi granolo s sadjem in oreščki.

V košarici ni ničesar.