Recepti

Bananin kruh z granolo ‘čokoladni medenjak’

Si tudi ti med tistimi, ki redno pozabi pojesti sveže banane, potem pa kar naenkrat najde v skledi cel šop prezrelih banan? Veliko nas je! Ampak namesto da bi romale v smeti, imamo zate recept, ki ti bo razkril, da je Fruštek tudi odlična sestavina za peko sladic.

Tako boš porabil/a vse zrele banane, granola ‘čokoladni medenjak’ pa bo dodala tisto piko na i. Lahko uporabiš tudi kakšno drugo Fruštek granolo iz naše ponudbe, ampak recept z našo zimsko klasiko, ki vsebuje dvojno čokolado, te zagotovo ne bo razočaral! Bananin kruh si privošči za zajtrk namesto standardne skodelice granole z jogurtom in fruštkaj malo drugače.

Smo že omenili, da je to recept za vse dni, ko nas pesti pomanjkanje časa? Bananin kruh je pripravljen en, dva, tri, lahko pa maso nadevaš tudi v modelčke za mafine, ki bodo razveselili naše najmlajše. Izbrali smo našo priljubljeno različico, ki ne vsebuje jajc in mleka.

bananabread

Za odličen bananin kruh potrebuješ naslednje sestavine:

  • 400 g banane (4 banane)
  • 170 g bele pirine moke
  • 100 g polnozrnate pirine moke
  • 20 g chia semen
  • 1 dl rastlinskega mleka
  • 60 g kokosovega olja
  • 2 jedilni žlici medu (ali javorjevega sirupa)
  • 20 g rožičev
  • 65 g Fruštka ‘čokoladni medenjak’ in ena pest za posip
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • pol čajne žličke cimeta
  • ščep soli
IMG_2444a

Priprava:

V veliki skledi zmešamo suhe sestavine: pirino moko, chia semena, rožiče, granolo, cimet, sodo in sol. Zrele banane zmečkamo z vilicami in dodamo kokosovo olje, rastlinsko mleko in med. Vse mokre sestavine dobro premešamo in jim postopoma dodajamo še suhe sestavine. Narahlo premešamo, da se sestavine navlažijo. Testo vlijemo v podolgovat pekač, ki smo ga predhodno namastili (lahko uporabite tudi peki papir in maščoba ne bo potrebna), in ga enakomerno razporedimo. Po vrhu posujemo Fruštek granolo ‘čokoladni medenjak’. Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Če pečete mafine, čas peke skrajšajte na 20-25 minut. Kruh je pečen, ko je po površini enakomerno zlato obarvan. Pečenega ohladimo, narežemo na rezine in pojemo z različnimi namazi ali marmeladami.

Mi smo izbrali mandljevo maslo, ki v kombinaciji s puhasto sredico in hrustljavo skorjico pričara gurmanski skok v nov delovni dan. Dober tek!

IMG_2409a

 

Če ti je zmanjkalo granole ‘čokoladni medenjak‘ ali je sploh še ne poznaš, jo v naši spletni trgovini dobiš kar v treh različnih pakiranjih – mini, klasik in maksi!

 

  • Zimska granola ‘čokoladni medenjak’ (maksi)

    16,70  14,20 

    Hrustljava mešanica ovsenih kosmičev, kakava, čokolade, prosenih snežink, medu in dišeče mešanice začimb. Dekadentna kombinacija z dvojno čokolado sedaj v velikem pakiranju za največje sladkosnede!

    Omejena zimska izdaja.

  • Zimska granola ‘čokoladni medenjak’ (mini)

    1,90  0,95 

    Hrustljava mešanica ovsenih kosmičev, kakava, čokolade, prosenih snežink, medu in dišeče mešanice začimb. Dekadentna kombinacija z dvojno čokolado! Omejena zimska izdaja.

    Sedaj v priročnem mini porcijskem pakiranju za v službo, za na pot ali za mini darilce!

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo javno viden.

V košarici ni ničesar.