Ste vedeli?

Kako je nastal Fruštek

Ljubezen do kosmičev

Odkar pomnim, je moja teta, ki je guru takšnih in drugačnih müslijev, čarala neverjetne kombinacije. Bila je prava trendsetterka in vse navdušenje, ki ga človek sploh lahko začuti do kosmičev (ki so precej dolgočasna reč), je zraslo v njeni kuhinji. Vsakokrat, ko sem prespala pri njej, me je zjutraj čakala skodelica namočenih kosmičev iz polnovrednih sestavin. Ovseni kosmiči, laneno seme, nadrobljeni orehi, sveže jabolko, žlička domače marmelade in malo cimeta. Preprosto, a tako dobro!

Verjetno sem že takrat privzgojila ljubezen do kosmičev, ki so narejeni doma, iz preverjenih, svežih sestavin, servirani vsakič v drugačni skodelici, ki kar kličejo po tem, da komaj čakaš zajtrk.

Granolo sem odkrila kasneje, ko se je ameriški trend preselil v Evropo. Klasični müsli morda ni za vsakogar, ker se sliši preveč zdravo, ampak granola – ta vas bo navdušila (še posebej, če nimate tete, ki bi to storila že prej)! Je mešanica kosmičev, dobrega olja, medu, oreščkov, semen, začimb in sadja, hrustljavo popečena v pečici, primerna tudi za največje gurmane. Po naše bi granoli lahko rekli kar hrustljavi müsliji.

Kosmiči, ki sem si jih pripravljala sama, so bili proti tistim na policah nekaj čisto drugega – nežno hrustljavi, zaradi začimb in kvalitetnih sestavin pa polnega okusa. Kar pa je najpomembneje – predvsem niso bili pretirano sladki, saj so bili sladkani samo z medom (občasno tudi z javorjevim ali agavinim sirupom) in suhim sadjem. Ko enkrat poskusiš tako granolo, se tistih klasičnih hrustljavčkov ne dotakneš več!

Od hobija do biznisa

December 2013. Vsakoletna evforija iskanja daril v zadnjem trenutku, vsako leto eno in isto vprašanje – kje dobiti lepa in izvirna darila, na katerih se ne bo nabiral prah, ko imamo že tako ali tako vsega preveč? Zakaj ne bi raje podarila nečesa domačega in narejenega iz srca, nečesa, s čimer bi polepšala jutra še komu drugemu? Odgovor je bil na dlani – letos vsi dobijo domačo granolo! Ker pa mi moja podjetna žilica ni dala miru, sem naredila še logotip, dodelala grafično podobo, zapakirala svoje tri najljubše okuse in Fruštek je bil rojen!

Domača granola Fruštek

Prvi koraki v svet prehranskih izdelkov

Ker sama izviram iz bolj kreativnega okolja, sem se same promocije in prodaje lotila na čisto drugačen način. Predvsem mi je bilo najpomembneje, da so tako vsebina kot zunanji videz izdelkov izjemno dodelani – da vsebina v ničemer ne zaostaja za videzom embalaže in obratno. Prav tako sem zelo natančno premislila, kako mora izgledati stojnica, kjer sem s sestrino pomočjo začela najprej prodajati svoje granole. Barvno skladna, ne prenatrpana, z obvezno svežimi rožami in svežim Fruštkom za pokušino. Če strank niso pritegnili kosmiči, ki so bili nekaj novega, jih je zagotovo ime produkta ali pa rože 🙂

Ravno v tem času, v katerem je nastal Fruštek, so se odprle številne trgovinice z domačimi izdelki in sodelovanja so se množila sama od sebe. S številnimi sodelujemo še danes, saj imamo podobno vizijo in skupne vrednote – srčnost, butičnost in kvaliteto.

Podari zdrav zajtrk, podari FRUŠTEK!

V teh letih smo se specializirali za pripravo granole na tisoč in en način, trudimo pa se, da se najde nekaj za vsak okus – za tiste, ki obožujete čokolado, kot tudi za tiste, ki imate raje sadje in oreščke. Za vegane in vsejedce, za mlade in stare. Otroci našo granolo preprosto obožujejo!

Predvsem pa smo se osredotočili na granolo, ki je tako lepo zapakirana, da jo lahko podariš kot darilo. Stalno ponudbo dopolnjujemo z vedno novimi izdelki, ki so sezonsko obarvani, občasno pa dodamo v redno ponudbo tudi piškotke, ploščice ali samo kosmiče ter kompletke s skodelicami, ki so vedno izpod rok slovenskih ustvarjalcev. Ker tudi sami podpiramo slovensko in lokalno narejeno. Ne samo danes, ampak vsak dan in vedno bolj!

Vse pa se začne in konča pri naših dragih strankah, ki ste najboljše stranke na svetu! Predlagate nam izboljšave, opozorite nas na napake in predvsem ste nam zvesti še iz tistih dni, ko smo delali negotove korake v svet podjetništva. Brez vas ne bi bilo nas! Zato se bo Fruštek vedno trudil, da ostane znamka, ki riše nasmehe na zaspane jutranje obraze ❤

 • Darilni paket 5 popolnih juter

  10,70 

  Nova, sveža, simpatična in barvita škatlica, ki vam bo še bolj polepšala 5 dni v tednu! V lično izdelanem darilnem paketu se skriva 5 različnih okusov za 5 različnih zajtrkov. Le kdo se ne bi razveselil tako izvirnega in slastnega darila?

 • Darilni paket Dobrote iz babičine skrinje

  7,90 

  Darilni paket Dobrote iz babičine skrinje vsebuje tri mini pakiranja granole: potico, gibanico in štrudl, ki so vse narejene ročno in z veliko mero ljubezni. Zapakirane so v lično temno modro škatlico, za inspiracijo pa so nam bile stare skrinje s krasilnimi ornamenti, ki so nekoč bile del vsakega slovenskega doma.

  Tradicionalni slovenski okusi v novi preobleki vam bodo pričarali spomine na dobrote iz babičine kuhinje. S tremi novimi okusi granole, ki se kar topijo v ustih, pa se boste za trenutek vrnili v čas brezskrbnega otroštva. Z rokami narejeno, s srcem podarjeno ♥️🎁

 • Klasik trojček – potica, gibanica, štrudl

  18,90 

  Tradicionalni slovenski okusi malo drugače – hrustljava granola, ki se kar topi v ustih! Trojček granol z novimi okusi: štrudl, potica in gibanica. 

  POTICO NA ŽLICO!

  GIBANICO NA ŽLICO!

  ŠTRUDL NA ŽLICO!

 • Komplet granole – preprosti dvojček

  11,96 

  Komplet dveh preprostih okusov, ki sta sladkana z jabolčnim sokom.

  Vsebuje po en paket domače granole ‘Preprosto ovsena’ in ‘Preprosto čokoladna’.

V košarici ni ničesar.