Komplet granole – veganski dvojček

12,98 

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh je enaka trenutni.

Komplet dveh najbolj priljubljenih veganskih okusov – sadni z malinami in čokoladni s kokosom. Granole so sladkane z agavinim sirupom.

Dvojček vsebuje 2 paketa granole: granolo s kokosom & temno čokolado ter granolo z malinami.

Na zalogi

Dvojček vsebuje 2 paketa granole: granola s kokosom in temno čokolado, granola z malinami.

 

GRANOLA KOKOS IN TEMNA ČOKOLADA – vsebina: 350 g

Sestavine: ovseni kosmiči, agavin sirup, kokos 7%, čokolada 7% (sladkor, kakavova masa 46%, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma), olje iz oljčnih tropin, cimet 

Alergeni: ovseni kosmiči

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, mleka, arašidov ali delce lupin.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1780 kJ /425 kcal, beljakovine 10,8 g, ogljikovi hidrati 53 g (od tega sladkorji 11,2 g), maščobe 17,5 g (od tega nasičene maščobe 7 g), vlaknine 9,6 g, sol 0 g.

 

GRANOLA MALINE IN CHIA – vsebina: 350 g

Sestavine: ovseni kosmiči, agavin sirup, indijski oreščki, ovseni otrobi, kokosovo olje, mleti rožiči, liofilizirane maline 2%, chia semena 2%

Alergeni: ovseni kosmiči, indijski oreščki, ovseni otrobi

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1734 kJ /414 kcal, beljakovine 13,5 g, ogljikovi hidrati 59,1 g (od tega sladkorji 9,4 g), maščobe 15,6 g (od tega nasičene maščobe 6,9 g), vlaknine 9,6 g, sol 0 g.

O IZDELKU

Domača granola Fruštek maline in chia je odlična izbira za vse, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete granolo s sadjem, indijskimi oreščki in chia semeni. Domača granola Fruštek kokos in temna čokolada je odlična izbira za vse, ki obožujete domačo granolo s čokolado, kokosom in cimetom. Granoli sta primerni za vegane, saj sta sladkani samo z agavinim sirupom. Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

VSEBINA: 2x 350 g

SESTAVINE:

Maline in chia: ovseni kosmiči, agavin sirup, indijski oreščki, ovseni otrobi, kokosovo olje, mleti rožiči, liofilizirane maline 2%, chia semena 2%.

Kokos in temna čokolada: ovseni kosmiči, agavin sirup, kokos 7%, čokolada 7% (sladkor, kakavova masa 46%, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma), oljčno olje, cimet.

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

PREDLOG ZA SERVIRANJE: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! Granolo maline in chia lahko uporabite tudi kot sestavino za sladico – recept za osvežilno sladoledno torto najdete tukaj.

Slovensko. Domače. Ročno izdelano. Brez laktoze. Brez dodanega sladkorja. Brez barvil in umetnih arom. Visoka vsebnost vlaknin.

HRANILNE VREDNOSTI

HRANILNE VREDNOSTI na 100g za Maline in chia:

ENERGIJSKA VREDNOST1734 kJ /414 kcal
MAŠČOBE15,6 g
od tega nasičene maščobe6,9 g
OGLJIKOVI HIDRATI59,1 g
od tega sladkorji9,4 g
VLAKNINE9,6 g
BELJAKOVINE13,5 g
SOL0 g

 

HRANILNE VREDNOSTI na 100g za Kokos in temno čokolado:

ENERGIJSKA VREDNOST1734 kJ /414 kcal
MAŠČOBE15,6 g
od tega nasičene maščobe6,9 g
OGLJIKOVI HIDRATI59,1 g
od tega sladkorji9,4 g
VLAKNINE9,6 g
BELJAKOVINE13,5 g
SOL0 g

PODROBNOSTI

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo z medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.

Agavin sirup
Agavin sirup je naravno sladilo, ki se pridobiva iz rastline agave. Primeren je za vse, ki želite zmanjšati ali nadomestiti uporabo belega sladkorja. Ker je bolj sladek od sladkorja, ga pri pripravi sladic porabimo manj. 

Indijski oreščki
Indijski oreščki izvirajo iz Brazilije, vendar so največje proizvajalke Indija, Vietnam in Nigerija. Orehi so znani po visoki vsebnosti mononenasičenih maščob, pomembni sta oleinska, ki znižuje nivo trigliceridov v krvi, in palmitooleinska kislina, ki ima protivnetne lastnosti. Med minerali po vsebnosti dnevno priporočene količine izstopajo magnezij, baker, mangan, fosfor in cink.

Ovseni otrobi
Ovseni otrobi so trdi zunanji deli semena ovsa, ki so še posebej bogati z minerali in vitamini. Surovi otrobi niso primerni za uživanje, saj jo grobi in neprijetnega okusa, zato so predhodno obdelani. V stiku s tekočino se napihnejo in povzročijo občutek sitosti. Visoka vsebnost vlaknin izboljšuje prebavo, znižujejo pa tudi nivo slabega holesterola. 

Kokosovo olje
Kokosovo olje se pridobiva iz sredice svežih kokosov, ki jih stiskajo, da se izloči mleko, le-tega pa nato ohlajajo, da se izloči olje. Olje deluje protibakterijsko in protiglivično. Pomaga pri težavah s kožo, zato se pogosto uporablja tudi v kozmetični industriji. Zaradi svoje temperaturne stabilnosti ga ni treba hraniti v hladilniku, ima dolg rok uporabe in ne postane žarko.

Rožiči
Rožiči so sladkega, karamelno čokoladnega okusa in se zato pogosto uporabljajo kot zdrav nadomestek kakava. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšujejo prebavo. Ker so manj sladki od čokolade, so primerni tudi za diabetike, in ne vsebujejo holesterola. Mlete rožiče lahko uporabimo za pripravo mnogih sladic in napitkov.

Maline
Rdeči sadeži so poleg odličnega okusa bogati z vitaminom C, vsebujejo pa tudi dosti elaginske kisline, ki preprečuje nastanek rakavih celic. V sadežih je tudi dosti mangana, ki ima ključno vlogo pri metabolizmu, saj je sestavni del mnogih encimov. 

Chia semena
Chia semena so postala priljubljena zaradi blagega okusa, zato jih lahko dodamo v marsikatero jed. Pri namakanju se izloči želatina, zaradi česar so semena lažje prebavljiva. Chia semena so izredno bogata z omega 3 maščobnimi kislinami, vsebujejo pa dosti beljakovin, antioksidantov, železa in kalija. 

Kokos
Kokosov čips pridobivajo iz sredice svežih kokosov, ki jo posušijo in narežejo na lističe. Vsebuje dosti vlaknin in beljakovin ter malo ogljikovih hidratov. Redno uživanje kokosa ureja prebavo in preprečuje napihnjenost. Kokos pogosto uporabljamo za pripravo sladic, peciva, kruha in napitkov.

Čokolada
Čokolado pridobivajo iz tropskega drevesa kakovovca. Blagodejne lastnosti kakava in čokolade so poznali že Maji in Azteki. Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 

Olje iz oljčnih tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.

Cimet
Cimet pridelujejo iz drevesa cimetovca, ki uspeva na Šrilanki. V lubju se nahajajo eterična olja, ki imajo mnoge pozitivne lastnosti: delujejo protivnetno, antibakterijsko in protiglivično, vsebujejo antioksidante in poživljajo prebavo.

OCENE IZDELKA