Zimska granola ‘čokoladni medenjak’ (akcija)

6,50 

Ni na zalogi

Toplo dišeča mešanica kakava, temne čokolade, prosenih snežink in dišečih začimb. Le kdo se lahko upre dvojni čokoladi? Odličen okus za razvajanje v dolgih in mrzlih zimskih dnevih! Omejena zimska izdaja.

Izdelki s krajšim rokom uporabe (15.4.2017)

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Domača granola Fruštek “čokoladni medenjak” je odlična izbira za vse, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo z dvojno čokolado, slovenskim medom in granolo s cimetom.

Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

Slovensko, domače, ročno izdelano, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.

Vsebina: 300g

Sestavine: ovseni kosmiči, olje iz oljčnih tropin, cvetlični med 9%, čokolada 8% (sladkor, kakavova masa 48%, kakavovo maslo, dekstroza, emulgator sojin lecitin, naravna vanilijeva aroma), kakav 3%, proseni napihnjenci, mleti rožiči, mešanica začimb.

Alergeni: ovseni kosmiči, čokolada

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1808 kJ /432 kcal, beljakovine 13,0 g, ogljikovi hidrati 62,9 g (od tega sladkorji 12,3 g), maščobe 14,8 g (od tega nasičene maščobe 3,9 g), vlaknine 10,1 g, sol 0 g.


Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Olje iz oljčnih tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.
Med
Med je sestavljen predvsem iz sladkorjev fruktoze in glukoze, ki spadata med enostavne sladkorje in sta posledično med glavnimi viri energije v telesu. V medu se nahajajo še minerali, vitamini, encimi in aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti sladkorjev uničuje bakterije in tako deluje protimikrobno. Ima mnogo pozitivnih učinkov: deluje pomirjevalno in antioksidativno, pomaga pri prebavi in pljučnih boleznih, pospešuje celjenje ran in zmanjšuje bolečino. 
Kakav in čokolada
Kakav pridobivajo iz tropskega drevesa kakovovca. Blagodejne lastnosti kakava in čokolade so poznali že Maji in Azteki. Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 
Proso in proseni napihnjenci
Proso odvaja vodo iz telesa in uravnava črevesno floro. Vsebuje večjo količino fosforja, železa in magnezija, vsebuje pa tudi silicijevo kislino v topni obliki, ki jo telo zlahka absorbira in potrebuje za zdrave lase, nohte in zobe.
Rožiči
Rožiči so sladkega, karamelno čokoladnega okusa in se zato pogosto uporabljajo kot zdrav nadomestek kakava. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšujejo prebavo. Ker so manj sladki od čokolade, so primerni tudi za diabetike, in ne vsebujejo holesterola. Mlete rožiče lahko uporabimo za pripravo mnogih sladic in napitkov.