Ste vedeli?

Granola ali müsli?

Kakšna je sploh razlika med granolo in müsliji?

Tako granola kot müsli imata podobne sestavine: osnova so kosmiči, zraven pa so dodani oreščki, semena, začimbe in suho sadje. Glavna razlika med njima pa je način priprave. Granoli se doda sladilo in maščoba, da se sestavine povežejo, potem pa se speče, da postanejo sestavine hrustljave. Sladilo ponavadi predstavlja med, stevia, javorjev ali agavin sirup. Zaradi lepljivosti sladila se kosmiči povežejo med seboj, zato nastanejo v granoli hrustljave grudice, za razliko od müslijev, kjer posamezne sestavine niso zlepljene skupaj. 

Osnova obeh so kosmiči, včasih pa celo cela zrna, recimo ajde ali prosa. Največkrat uporabljeni kosmiči so oves, vedno več pa se uporabljajo tudi rž, pira, enozrnica, kvinoja ali ječmen. Tej osnovi so dodana semena (bučna, sončnična, lanena, chia…), oreščki (mandlji, lešniki, orehi,…), suho sadje (rozine, maline, jagode, kokos,…) in začimbe, da dobimo neskončne kombinacije okusov.

Fruštek granola z malinami
Fruštek granola z malinami

Oboje pa jemo na enak način. Največkrat jih prelijemo z mlekom, jogurtom ali sadnim sokom. Lahko jih čez noč namočimo v malo vode, da se kosmiči zmehčajo in so tako lažje prebavljivi. Granolo pa lahko jemo tudi brez vsega, saj je zaradi svoje hrustljavosti primerna tudi za zdrav in hiter prigrizek med obroki. Müsliji so kot samostojen prigrizek namreč presuhi in jih je treba dobro prežvečiti.

Fruštek je prva slovenska znamka hrustljave domače granole brez dodanega sladkorja, ki jo pečemo že od leta 2014. Naše granole so hrustljavo zapečene mešanice kosmičev, oreščkov in suhega sadja iz najboljših sestavin. Sladkani so samo s slovenskim medom, poskrbeli pa smo tudi za vegane, saj so nekateri okusi sladkani z agavinim sirupom. Z visoko vsebnostjo vlaknin Fruštek poskrbel tudi za vašo prebavo. Fruštek je brez umetnih arom in sladil, točno takšen, kot bi si ga sami spekli doma. V naši ponudbi najdete domačo granolo s čokolado, domačo granolo s suhim sadjem, domačo granolo z jagodami, domačo granolo z belo čokolado, domačo granolo s kakavom, domačo granolo s kokosom… S širokim naborom izdelkov se trudimo zadovoljiti še tako izbirčne jedce, v našo spletno trgovino pa vedno dodajamo tudi nove okuse in darilni program.

Fruštek ostaja znamka, ki riše nasmehe na zaspane obraze!

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo javno viden.

V košarici ni ničesar.