O IZDELKU
Domača granola Fruštek ‘Preprosto mango’ je odlična izbira za vse, ki prisegate na preprosto domačo granolo brez sladkorja. Granola je primerna tudi za vegane, saj je sladkana samo z jabolčnim koncentratom in agavinim sirupom in ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo.
VSEBINA: 1000 g
SESTAVINE: ovseni kosmiči, jabolčni koncentrat, indijski oreščki, kokosovo olje, agavin sirup, ovseni otrobi, riževi napihnjenci, laneno seme, liofiliziran mango 2%, mešanica začimb.
Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.
PREDLOG ZA SERVIRANJE: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo!
Slovensko. Domače. Ročno izdelano. Brez laktoze. Brez dodanega sladkorja. Brez barvil in umetnih arom. Visoka vsebnost vlaknin.
HRANILNE VREDNOSTI
HRANILNE VREDNOSTI na 100g:
ENERGIJSKA VREDNOST |
1673 kJ / 400 kcal |
MAŠČOBE |
13 g |
od tega nasičene maščobe |
5,3 g |
OGLJIKOVI HIDRATI |
61,5 g |
od tega sladkorji |
10 g |
VLAKNINE |
6,3 g |
BELJAKOVINE |
11,3 g |
SOL |
0 g |
PODROBNOSTI
Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo z medom, agavinim sirupom ali jabolčnim sokom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada!
Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Jabolčni koncentrat
Jabolčni koncentrat je eden najpogosteje uporabljenih sadnih pripravkov za sladkanje živil zaradi svojega naravnega in polnega okusa. Jabolka so bogata z vitamini, predvsem z vitaminom C, E in K. Eno jabolko zagotovi 10-15% dnevne količine potrebnih vlaknin, prevladuje pa pektin, ki pospešuje prebavo. So vir flavonoidov, ki delujejo v telesu kot antioksidanti in razgrajujejo nevarne proste radikale.
Agavin sirup
Agavin sirup je naravno sladilo, ki se pridobiva iz rastline agave. Primeren je za vse, ki želite zmanjšati ali nadomestiti uporabo belega sladkorja. Ker je bolj sladek od sladkorja, ga pri pripravi sladic porabimo manj.
Indijski oreščki
Indijski oreščki izvirajo iz Brazilije, vendar so največje proizvajalke Indija, Vietnam in Nigerija. Orehi so znani po visoki vsebnosti mononenasičenih maščob, pomembni sta oleinska, ki znižuje nivo trigliceridov v krvi, in palmitooleinska kislina, ki ima protivnetne lastnosti. Med minerali po vsebnosti dnevno priporočene količine izstopajo magnezij, baker, mangan, fosfor in cink.
Ovseni otrobi
Ovseni otrobi so trdi zunanji deli semena ovsa, ki so še posebej bogati z minerali in vitamini. Surovi otrobi niso primerni za uživanje, saj jo grobi in neprijetnega okusa, zato so predhodno obdelani. V stiku s tekočino se napihnejo in povzročijo občutek sitosti. Visoka vsebnost vlaknin izboljšuje prebavo, znižujejo pa tudi nivo slabega holesterola.
Kokosovo olje
Kokosovo olje se pridobiva iz sredice svežih kokosov, ki jih stiskajo, da se izloči mleko, le-tega pa nato ohlajajo, da se izloči olje. Olje deluje protibakterijsko in protiglivično. Pomaga pri težavah s kožo, zato se pogosto uporablja tudi v kozmetični industriji. Zaradi svoje temperaturne stabilnosti ga ni treba hraniti v hladilniku, ima dolg rok uporabe in ne postane žarko.
Riž, riževi napihnjenci
Riž je lahko prebavljiv vir ogljikovih hidratov, ki ne obremenjuje preveč prebave in zagotavlja dolgotrajno energijo. Riževi napihnjenci so priljubljen dodatek za lahke zajtrke in malice. Primerni so za ljudi s celiakijo, ker ne vsebujejo glutena.
Laneno seme
Zaradi visoke vsebnosti vlaknin laneno seme ugodno vpliva na delovanje prebavil. Sluz, ki jo izloča ovojnica deluje kot rahlo odvajalo, vendar je hkrati treba spiti veliko količino vode. Laneno seme vsebuje veliko vitamina B1 ali tiamina, ki prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema. Laneno seme je cenjeno zaradi polinenasičenih maščobnih kislin, predvsem omega 3 in omega 6 maščobnih kislin, ki preprečujejo nastajanje bolezni srca in ožilja. Seme je bogato z magnezijem, fosforjem in cinkom.
Mango
Mango je sladek tropski sadež, ki je bogat z vitamini, minerali in antioksidanti. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pospešuje in ureja prebavo, pomaga pa tudi krepiti imunski sistem in deluje protivnetno