Pražena ajda

4,60 

Na zalogi

Pražena ajdova kaša je hrustljav in zdrav dodatek za müslije ali granolo. Privoščite si jo za malico, saj zaradi visoke vsebnosti vlaknin in nizkega glikemičnega indeksa predstavlja zdrav in nasiten prigrizek.

Ajdo v Sloveniji sejemo že 400 let in tako predstavlja pomembno kulinarično dediščino. Znana je kot zelo hranljivo živilo, vsebuje namreč kakovostne beljakovine (predvsem aminokislino lizin, ki je je v drugih žitih precej manj), ogljikove hidrate (rezistentni škrob, ki je pomembna prehranska vlaknina) in druge vitamine in minerale, predvsem magnezij. Ajda vsebuje veliko flavonoidov, ki v telesu delujejo protivnetno in protibakterijsko ter tako dvigujejo imunski sistem. Prehrana bogata z ajdo zmanjšuje tveganje za visok holesterol in visok krvni pritisk. Ajdova kaša ima nizek glikemični indeks, kar pomeni, da se ogljikovi hidrati v njej počasi razkrajajo do enostavnih sladkorjev in zato krvni sladkor počasi narašča. Hitro naraščanje sladkorja namreč vodi k sladkorni bolezni. Ker ne spada med žita, ne vsebuje glutena in je zato primerna za bolnike s celiakijo.

Predlog za serviranje: Praženo ajdovo kašo potresemo na že pripravljene kosmiče ali granolo in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ajda ne vsebuje dosti sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, je idealni dodatek za zdrav začetek dneva!

Vegansko, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, brez soli, visoka vsebnost vlaknin.

Vsebina: 500 g

Sestavine: 100% ajda

Hranilne vrednosti na 100g: energijska vrednost 1449 kJ/346 kcal, maščobe 2,7g, od tega nasičene 0,7g, ogljikovi hidrati 64,7g, od tega sladkorji 1,4g, vlaknine 10,3g, beljakovine 11,7g, sol 0g.

Izdelek lahko vsebuje sledi žit, oreščkov, sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.