Hrustljava granola “gibanica” (maksi)

15,70 

Na zalogi

GIBANICO NA ŽLICO! Tradicionalni slovenski okusi malo drugače – hrustljava granola, ki se kar topi v ustih!

Granola “gibanica” je klasična kombinacija orehov, maka in jabolk, tako kot pri pravi prekmurski gibanici. Okus, ki bo razvajal vaše brbončice v dolgih in mrzlih zimskih dnevih, prelit z vročim mlekom ali samostojno kot piškotast hrustljav prigrizek.

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Domača granola Fruštek gibanica” je klasična kombinacija orehov, maka in jabolk, tako kot pri pravi prekmurski gibanici. Je odlična izbira za vse, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo z makom in dišečim cimetom.

Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

Slovensko, domače, ročno izdelano, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.

Veliko pakiranje, ki je prijazno do vašega žepa in okolja.

Vsebina: 700 g

Sestavine: ovseni kosmiči, cvetlični med, ovsena polnozrnata moka, moka iz pšenice pire, olje iz oljčnih tropin, mak, orehi, jabolka, rožičeva moka, mešanica začimb.

Alergeni: ovseni kosmiči, polnozrnata ovsena moka, moka iz pšenice pire, orehi

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1741 kJ /416 kcal, maščobe 17,6 g (od tega nasičene maščobe 2,4 g), ogljikovi hidrati 56,3 g (od tega sladkorji 22,5 g), vlaknine 7,9 g, beljakovine 9,5 g, sol 0 g.


Oves, ovseni kosmiči in ovsena moka
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Med
Med je sestavljen predvsem iz sladkorjev fruktoze in glukoze, ki spadata med enostavne sladkorje in sta posledično med glavnimi viri energije v telesu. V medu se nahajajo še minerali, vitamini, encimi in aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti sladkorjev uničuje bakterije in tako deluje protimikrobno. Ima mnogo pozitivnih učinkov: deluje pomirjevalno in antioksidativno, pomaga pri prebavi in pljučnih boleznih, pospešuje celjenje ran in zmanjšuje bolečino. 
Mak
Mak je sestavina, ki vsebuje največ kalcija med vsemi živili na svetu, zato pomembno prispeva k rasti in razvoju kosti in zob.  Zaradi visoke vsebnosti železa preprečuje slabokrvnost. Bogat je tudi z bakrom, cinkom, fosforjem ter kalijem in je odličen vir prehranskih vlaknin.
Oljčno olje
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.
Pira in moka iz pšenice pire
Pira vsebuje vse življenjsko pomembne snovi v idealnem razmerju, ki ne obremeni prebavil. Vsebuje 20% beljakovin, bogata pa je tudi z rudninami in vitamini, predvsem z vitamini B-kompleksa in vitaminom A, D in E, vsebuje pa tudi fosfor, mangan, magnezij in železo.
Orehi
Orehi glede na druge oreščke vsebujejo veliko polinenasičenih maščobnih kislin, predvsem linolno in linolensko kislino. Ti dve kislini spadata med esencialne maščobne kisline, ki ju človeško telo ne more samo proizvesti, zato ju moramo v telo vnesti s hrano. Še ena izmed pomembnih sestavih orehovih jedrc je elaginska kislina, ki preprečuje nastanek rakavih obolenj. Poleg vitaminov B vsebuje še dosti magnezija, kalija, fosforja in mangana.
Jabolka 
Jabolka so bogata z vitamini, predvsem z vitaminom C, pa tudi E in K. Eno jabolko zagotovi 10-15% dnevne količine potrebnih vlaknin, prevladuje pa pektin, ki pospešuje prebavo. So vir flavonoidov, ki delujejo v telesu kot antioksidanti in razgrajujejo nevarne proste radikale.
Rožiči
Rožiči so sladkega, karamelno čokoladnega okusa in se zato pogosto uporabljajo kot zdrav nadomestek kakava. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšujejo prebavo. Ker so manj sladki od čokolade, so primerni tudi za diabetike, in ne vsebujejo holesterola. Mlete rožiče lahko uporabimo za pripravo mnogih sladic in napitkov.