Maline in chia (maksi)

16,90 

Ni boljše kombinacije kot so osvežilne maline, indijski oreščki in chia semena, ki vam polepša še tako turobno jutro. Fruštek maline in chia priporočamo ljubiteljem granole s sadjem in oreščki ter vsem veganom.

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Domača granola Fruštek maline in chia je odlična izbira za vse, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo s sadjem, liofiliziranimi malinami, indijskimi oreščki, dišečo vanilijo in hrustljava chia semena. Domača granola je primerna za vegane, saj je sladkana samo z agavinim sirupom in ne vsebuje sestavin živalskega izvora.

Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

Slovensko, domače, ročno izdelano, vegansko, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.

 

Veliko pakiranje, ki je prijazno do vašega žepa in okolja.

Vsebina: 1000 g

Sestavine: ovseni kosmiči, agavin sirup, indijski oreščki, ovseni otrobi, kokosovo olje, mleti rožiči, liofilizirane maline 2%, chia semena 2%.

Alergeni: ovseni kosmiči, indijski oreščki, ovseni otrobi

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1734 kJ /414 kcal, beljakovine 13,5 g, ogljikovi hidrati 59,1 g (od tega sladkorji 9,4 g), maščobe 15,6 g (od tega nasičene maščobe 6,9 g), vlaknine 9,6 g, sol 0 g.


Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Agavin sirup
Agavin sirup je naravno sladilo, ki se pridobiva iz rastline agave. Primeren je za vse, ki želite zmanjšati ali nadomestiti uporabo belega sladkorja. Ker je bolj sladek od sladkorja, ga pri pripravi sladic porabimo manj. 
Indijski oreščki
Indijski oreščki izvirajo iz Brazilije, vendar so največje proizvajalke Indija, Vietnam in Nigerija. Orehi so znani po visoki vsebnosti mononenasičenih maščob, pomembni sta oleinska, ki znižuje nivo trigliceridov v krvi, in palmitooleinska kislina, ki ima protivnetne lastnosti. Med minerali po vsebnosti dnevno priporočene količine izstopajo magnezij, baker, mangan, fosfor in cink.
Ovseni otrobi
Ovseni otrobi so trdi zunanji deli semena ovsa, ki so še posebej bogati z minerali in vitamini. Surovi otrobi niso primerni za uživanje, saj jo grobi in neprijetnega okusa, zato so predhodno obdelani. V stiku s tekočino se napihnejo in povzročijo občutek sitosti. Visoka vsebnost vlaknin izboljšuje prebavo, znižujejo pa tudi nivo slabega holesterola. 
Kokosovo olje
Kokosovo olje se pridobiva iz sredice svežih kokosov, ki jih stiskajo, da se izloči mleko, le-tega pa nato ohlajajo, da se izloči olje. Olje deluje protibakterijsko in protiglivično. Pomaga pri težavah s kožo, zato se pogosto uporablja tudi v kozmetični industriji. Zaradi svoje temperaturne stabilnosti ga ni treba hraniti v hladilniku, ima dolg rok uporabe in ne postane žarko.
Rožiči
Rožiči so sladkega, karamelno čokoladnega okusa in se zato pogosto uporabljajo kot zdrav nadomestek kakava. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšujejo prebavo. Ker so manj sladki od čokolade, so primerni tudi za diabetike, in ne vsebujejo holesterola. Mlete rožiče lahko uporabimo za pripravo mnogih sladic in napitkov.
Maline
Rdeči sadeži so poleg odličnega okusa bogati z vitaminom C, vsebujejo pa tudi dosti elaginske kisline, ki preprečuje nastanek rakavih celic. V sadežih je tudi dosti mangana, ki ima ključno vlogo pri metabolizmu, saj je sestavni del mnogih encimov. 
Chia semena
Chia semena so postala priljubljena zaradi blagega okusa, zato jih lahko dodamo v marsikatero jed. Pri namakanju se izloči želatina, zaradi česar so semena lažje prebavljiva. Chia semena so izredno bogata z omega 3 maščobnimi kislinami, vsebujejo pa dosti beljakovin, antioksidantov, železa in kalija.