Kokos in temna čokolada (maksi)

15,50 

Klasična kombinacija žlahtne temne čokolade in praženega kokosa. S kančkom cimeta se preprost okus spremeni v noro slastnega. Fruštek kokos in temna čokolada priporočamo veganom in ljubiteljem granole s čokolado.

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Domača granola Fruštek kokos in temna čokolada je odlična izbira za vse, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo s čokolado, kokosom in cimetom.

Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

Slovensko, domače, ročno izdelano, vegansko, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.

Veliko pakiranje, ki je prijazno do vašega žepa in okolja.

Vsebina: 1000 g

Sestavine: ovseni kosmiči, agavin sirup, kokos 7%, čokolada 7% (sladkor, kakavova masa 46%, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma), oljčno olje, cimet 

Alergeni: ovseni kosmiči

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama ali arašidov.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1780 kJ /425 kcal, beljakovine 10,8 g, ogljikovi hidrati 53 g (od tega sladkorji 11,2 g), maščobe 17,5 g (od tega nasičene maščobe 7 g), vlaknine 9,6 g, sol 0 g.


Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Agavin sirup
Agavin sirup je naravno sladilo, ki se pridobiva iz rastline agave. Primeren je za vse, ki želite zmanjšati ali nadomestiti uporabo belega sladkorja. Ker je bolj sladek od sladkorja, ga pri pripravi sladic porabimo manj. 
Kokos
Kokosov čips pridobivajo iz sredice svežih kokosov, ki jo posušijo in narežejo na lističe. Vsebuje dosti vlaknin in beljakovin ter malo ogljikovih hidratov. Redno uživanje kokosa ureja prebavo in preprečuje napihnjenost. Kokos pogosto uporabljamo za pripravo sladic, peciva, kruha in napitkov.
Čokolada
Čokolado pridobivajo iz tropskega drevesa kakovovca. Blagodejne lastnosti kakava in čokolade so poznali že Maji in Azteki. Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 
Olje iz oljčnh tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.
Cimet
Cimet pridelujejo iz drevesa cimetovca, ki uspeva na Šrilanki. V lubju se nahajajo eterična olja, ki imajo mnoge pozitivne lastnosti: delujejo protivnetno, antibakterijsko in protiglivično, vsebujejo antioksidante in poživljajo prebavo.