Ste vedeli?

Pečeni ovseni kosmiči

Ste že slišali izraz granola? Kaj granola sploh je? Odgovor je preprost: to so pečeni ovseni kosmiči.

Pečene ovsene kosmiče si lahko vsak pripravi doma, če ima le malce časa in volje.

Ker bi sami kosmiči delovali nekoliko pusto, jim pogosto dodamo različne sestavine: oreščke (mandlje, lešnike, orehe, indijske ali brazilske oreščke), suho sadje (rozine, brusnice, slive, marelice, jagodičevje,…), semena (lan, sezam, bučnice, sončnice, chia,…) in začimbe (cimet, ingver,..). Tudi ovsene kosmiče lahko zamenjano s pirinimi, ječmenovimi ali ajdovimi kosmiči.  V tako osnovo lahko po želji zmešamo še ostale dodatke: kokos, kakav, čokoladne kapljice, rožičevo moko… Suhi mešanici dodamo sladilo (med ali agavin sirup) in maščobo (rastlinsko olje ali kokosovo maslo) in jo spečemo, da se sestavine povežejo v hrustljave kepice. Vsak si lahko doma sam zmeša svojo lastno domačo granolo iz najljubših sestavin in jo speče kar v kuhinjski pečici. Kombinacij in možnosti okusov je neskončno!

Je sploh kaj boljšega od domače sveže pečene granole?

Domača granola Fruštek mandlji in kakav
Domača granola Fruštek mandlji in kakav

Predstavljamo vam Fruštek, slovensko granolo brez dodanega belega sladkorja.

Fruštek je prva slovenska znamka pečenih ovsenih kosmičev oziroma granole brez dodanega sladkorja, ki jo pečemo že od leta 2014. Naše granole so hrustljavo zapečene mešanice kosmičev, oreščkov in suhega sadja iz najboljših sestavin. Sladkani so samo s slovenskim medom, poskrbeli pa smo tudi za vegane, saj so nekateri okusi sladkani z agavinim sirupom. Fruštek je brez umetnih arom in sladil, točno takšen, kot bi si ga sami spekli doma. V naši ponudbi najdete domačo granolo s čokolado, domačo granolo s suhim sadjem, domačo granolo z jagodami, domačo granolo z belo čokolado, domačo granolo s kakavom, domačo granolo s kokosom…  V naši spletni trgovini najdete kategorijo Shramba, kjer so na voljo posamezne sestavine, ki jih lahko uporabite pri peki granole. Skrbno izbrane sestavine lahko uporabite pri ustvarjanju drugih zajtrkov ali sladic. S širokim naborom izdelkov se trudimo zadovoljiti še tako izbirčne jedce, v našo spletno trgovino pa vedno dodajamo tudi nove okuse in darilni program.

Fruštek ostaja znamka, ki riše nasmehe na zaspane obraze!

 • Chia semena

  4,40 

  Mi si zajtrka brez chia semen sploh več ne predstavljamo. Ena čajno žličko dodamo v skledico granole in hiter zdrav zajtrk je pripravljen!

 • Drobljeni indijski oreščki

  5,10 

  Drobljeni indijski oreščki so primerni za hitro malico, pa naj bodo samostojni prigrizek ali kot posip na kosmičih ali granoli. Zaradi svojega sladkega okusa bojo posladkali vsak obrok!

 • Drobljeni praženi lešniki

  6,50 

  Pražen lešnikov granulat je odličen dodatek za kosmiče, granolo, posip na sladicah ali pa ga ješ kar na žlico! Toplina hrustljavih lešnikov doda vsakemu obroku poseben oreškast okus.

 • Jabolčne kocke

  3,90 

  Hrustljave jabolčne kocke so ravno pravšnje velikosti, da si jih potreseš na müslije ali granolo, lahko pa jih pohrustaš kar tako, brez vsega.

 • Kokos čips

  2,50 

  Kokosov čips je odličen dodatek za kosmiče ali granolo. Zaradi svojega sladkega okusa bo posladkal vsak obrok!

 • Ovseni kosmiči

  2,40 

  Ovseni kosmiči so zaradi svojega nevtralnega okusa osnova vsakega zajtrka. Privoščite si jih zjutraj in ostali boste siti do kosila, saj se ogljikovi hidrati v njih sproščajo zelo počasi. Da bo zajtrk še bolj okusen, ovsenim kosmičem dodajte še oreščke, semena ali suho sadje.

 • Pražena ajda

  4,60 

  Pražena ajdova kaša je hrustljav in zdrav dodatek za müslije ali granolo. Privoščite si jo za malico, saj zaradi visoke vsebnosti vlaknin in nizkega glikemičnega indeksa predstavlja zdrav in nasiten prigrizek.

 • Tribarvna kvinoja

  5,50 

  Kaša iz bele, rdeče in črne kvinoje je naš nov najljubši zajtrk! Kuhano kvinojo prelijte z mlekom, na vrh posipajte granolo in zajtrk je pripravljen.

V košarici ni ničesar.