Ste vedeli?

Kaj je granola?

Granola ali hrustljavi müsli so pečeni kosmiči z dodanim suhim sadjem, oreščki, semeni in začimbami. Suhi mešanici se doda sladilo (med, agavin ali javorjev sirup) in maščobo (rastlinsko olje po želji) in se jo speče, da se sestavine povežejo v hrustljave kepice. Vsak si lahko doma sam zmeša granolo iz svojih najljubših sestavin in si jo speče kar v domači pečici. Nešteto sestavin in njihovih kombinacij zagotavlja pester nabor okusov, kar zagotovi, da si vsak lahko speče granolo po svojem okusu. Le kaj je boljšega od domače sveže pečene granole?

Zaradi svoje hrustljavosti postaja granola vedno bolj priljubljena od müslijev, kjer so suhe sestavine le zmešane skupaj in niso pečene. Tako kot müsli uživamo granolo z mlekom ali jogurtom, lahko pa jo jemo kar suho kot prigrizek. Za zajtrk, ki je najpomembnejši obrok dneva, nam ponavadi zmanjka časa, zato je granola z mlekom hitra in zdrava rešitev. Tudi meni (in otrokom) granola z mlekom večkrat reši kaotično jutro, ko se nam vedno mudi v šolo in službo.

Domača granola predstavlja bolj zdravo alternativo od kupljenih granol v trgovini, saj so tistim pogosto dodana nezdrava sladila, konzervansi, ojačevalci arome in sol. 

 

Fruštek granola jagode in bela čokolada

Fruštek je prva slovenska znamka hrustljave domače granole brez dodanega sladkorja, ki jo pečemo že od leta 2014. Naše granole so hrustljavo zapečene mešanice kosmičev, oreščkov in suhega sadja iz najboljših sestavin. Sladkani so samo s slovenskim medom, poskrbeli pa smo tudi za vegane, saj so nekateri okusi sladkani z agavinim sirupom. Z visoko vsebnostjo vlaknin Fruštek poskrbel tudi za vašo prebavo. Fruštek je brez umetnih arom in sladil, točno takšen, kot bi si ga sami spekli doma. V naši ponudbi najdete domačo granolo s čokolado, domačo granolo s suhim sadjem, domačo granolo z jagodami, domačo granolo z belo čokolado, domačo granolo s kakavom, domačo granolo s kokosom… S širokim naborom izdelkov se trudimo zadovoljiti še tako izbirčne jedce, v našo spletno trgovino pa vedno dodajamo tudi nove okuse in darilni program.

Fruštek ostaja znamka, ki riše nasmehe na zaspane obraze!

 • Drobljeni indijski oreščki

  5,10 

  Drobljeni indijski oreščki so primerni za hitro malico, pa naj bodo samostojni prigrizek ali kot posip na kosmičih ali granoli. Zaradi svojega sladkega okusa bojo posladkali vsak obrok!

 • Kokos in temna čokolada

  6,10 

  Klasična kombinacija žlahtne temne čokolade in praženega kokosa. S kančkom cimeta se preprost okus spremeni v noro slastnega. Fruštek kokos in temna čokolada priporočamo veganom in ljubiteljem granole s čokolado.

 • Pražena ajda

  4,60 

  Pražena ajdova kaša je hrustljav in zdrav dodatek za müslije ali granolo. Privoščite si jo za malico, saj zaradi visoke vsebnosti vlaknin in nizkega glikemičnega indeksa predstavlja zdrav in nasiten prigrizek.

V košarici ni ničesar.