Fruštek zgodbaKako se je začelo...

Ideja za izdelavo domače granole se mi je porodila že pred časom, ko sem obupala pri iskanju hrustljavih müslijev z malo ali nič sladkorja, ki je ponavadi glavna sestavina tistih iz trgovin. Ravno se je bližal december in vsakoletna evforija iskanja daril v zadnjem trenutku je bila neizogibna. Kaj podariti domačim in prijateljem, da ni samo še en nabiralec prahu, ampak da je podarjeno iz srca, narejeno z ljubeznijo, po možnosti pa še domače in zdravo? Domači müsli, seveda! Uporabila sem vse svoje znanje priprave müslijev in peke granole, oblikovalsko ter organizacijsko žilico in rodil se je Fruštek.

In kaj sploh je Fruštek?

Fruštek je hrustljavo dišeča mešanica kosmičev, oreščkov, suhega sadja, medu in oljčnega olja. Slajen je samo z medom in suhim sadjem, zato ni pretirano sladek. Trudim se, da so sestavine karseda kakovostne in da jih je čimveč iz lokalne in ekološke pridelave, zato sodelujem s slovenskimi kmetovalci in slovenskimi čebelarji.

Osnovni ponudbi granol nenehno dodajam različne sezonske okuse, polnozrnate piškotke, žitne ploščice, skodelice, doze za shranjevanje granol, darilni program in še in še. Fruštek lahko v miru »pofruštkate« doma, ga vzamete s seboj na pot ali pa ga poklonite kot odlično in malce drugačno darilo. Fruštek je vedno dobra ideja, tako ali drugače :) 

Ne pozabite na jutra!

Da bo zajtrk postal vaš pravi mali ritual, nikar ne pozabite lepega pogrinjka na mizi, šopka cvetlic v vazi in lepe skodelice. Zajtrk je še vedno najpomembnejši obrok dneva in Fruštek je ta, ki poskrbi, da boste zajtrkovanje zares vzljubili.