SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletna trgovina FRUŠTEK posluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu. S spletno trgovino FRUŠTEK upravlja podjetje Anja Logar s.p.

Podatki o podjetju

Anja Logar s.p.

Celjska ulica 9

2000 Maribor

ID za DDV: SI4397 3051

Matična številka: 3945731000

TRR pri Uni Credit: SI56 2900 0005 2041 521

Cene in ažurnost podatkov

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, saj se spreminjajo v primeru posebnih ponudb in akcij. Izdelki s takšno ceno imajo omejeno veljavnost do dneva, določenega v posamezni akciji, oziroma do razprodaje zalog. Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV.

Prijava in registracija

Za nakup preko spletne strani Fruštek se morate registrirati tako, da v zgornji vrstici kliknete opcijo "Prijava". Ustvarite si nov račun, kamor boste vpisali vaše podatke in nato boste po elektronski pošti prejeli potrditveni email. Vneseni podatki bodo skrbno varovani in se bodo uporabljali izključno za obdelavo vaših naročil na strani Fruštek. S prijavo v vaš profil lahko spreminjate svoje podatke, spremljate zgodovino naročil ter si oblikujete seznam želja.

Nakupovanje

Pri vsakem izdelku so navedeni naslednji podatki:
- Ime in opis izdelka (do strani s podrobnim opisom posameznega izdelka dostopate s klikom na sliko izdelka ali ime izdelka, s klikom na lupo si lahko ogledate polno velikost)
- Cena izdelka ter morebitna akcijska cena, ki vsebuje DDV
- Vsebina izdelka
Izdelke odlagate v nakupovalno košarico. Vsak trenutek lahko urejate stanje v vaši košarici (spreminjate količine, odstranjujete in dodajate izdelke).
Nakup zaključite s klikom na Zaključi nakup. Sistem vas vodi skozi naslednje korake:
1. Naročilo. Pregledate lahko izbor izdelkov ter spremenite količino ali pa določen izdelek odstranite.
2. Registracija uporabnika v primeru, da še niste registrirani oziroma prijavljeni. Lahko izberete tudi možnost »Hitri nakup«
3. Izberete naslov za dostavo in naslov za račun. Če želite urediti obstoječi naslov za dostavo ali za račun, kliknite gumb Posodobi. Lahko dodate tudi nov naslov. Tukaj lahko tudi vnesete morebitne opombe k naročilu.
4. Izberete način dostave in s tem tudi način plačila.
5. Izberete način plačila – plačilo z bančnim nakazilom ali plačilo po povzetju. V tem koraku lahko še enkrat preverite vsebino košarice.
V primeru, da bi želeli katerega od korakov spremeniti, se lahko pomikate nazaj po nakupu s kliki na naslove posameznih korakov.
Nakup zaključite s pregledom vašega naročila in klikom na gumb »Oddaj naročilo« na koncu povzetka nakupa.
Vaše naročilo bo s tem oddano in odpremljeno v najkrajšem možnem času.

Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o naročilu na vaš e-naslov.Morebitne preklice naročil lahko v roku 1 ure od oddaje naročila sporočite na naš e-naslov ali pa nas pokličete. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da gre naročilo v obdelavo. Svoje naročilo si lahko ogledate v zavihku »Moj račun«.

Plačevanje

Trenutno sta omogočeni dve vrsti plačevanja:
* Bančno nakazilo (UPN nalog). Kupec opravi naročilo, nato se mu izpišejo podatki z računom za nakazilo denarja. Potrditveni e-mail s podatki za nakazilo prejme tudi v svoj e-poštni nabiralnik. Za sklic navedite številko računa. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na naveden naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo vsiljena pošta.
* Po povzetju. Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo.

Dostava in dobavni roki

Fruštek spletna trgovina izvaja dostavo s paketnim distributerjem GLS. 
Stroški pošiljanja znašajo pri plačilu z bančnim nakazilom 3,50 €. V primeru, da izberete opcijo »Po povzetju«, je strošek še dodaten 1,00 €, skupaj torej 4,50 €. Pri nakupu nad 30,00 € pa je poštnina brezplačna! 
Opozorilo: Vsi pogoji in stroški pakiranja ter dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Če je naročilo na delovni dan izvedeno do 16. ure in so izdelki na zalogi, lahko pošiljko odpošljemo že naslednji delovni dan. Pošiljka navadno prispe že naslednji dan po oddaji kurirju.

Vračilo in zamenjava blaga

Vsak potrošnik ima 30 dni časa, da sporoči prodajalcu morebitno reklamacijo in v tem času tudi vrne blago na svoje stroške. Potrošnik mora vrniti prodajalcu nepoškodovan artikel in v nespremenjeni količini, razen, če je artikel uničen, pokvarjen ali izgubljen, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vse ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, za katerega poiščemo najugodnejšo rešitev.
Izdelek vrnite s priporočeno pošiljko in v enaki embalaži, kot ste ga prejeli, na naslov Anja Logar s.p., Celjska 9, 2000 Maribor. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Obvezno priložite račun, saj brez tega ni osnove za vračilo kupnine in pripišite svoj TRR, na katerega vam lahko kupnino vrnemo. Po prejemu izdelka vam bomo v roku osmih delovnih dni vrnili kupnino za izdelek. Stroški poštnine se ne vračajo, razen v primeru upravičene reklamacije (na primer, če ste prejeli poškodovan izdelek).

Reklamacije

Za vse reklamacije nas lahko pokličete ali nam pošljete e-mail, pošiljke pa vrnete na naslov Anja Logar s.p., Celjska 9, 2000 Maribor.
Če dostavljeni izdelki niso ustrezni, nas morate o tem obvestiti v 8-dneh od datuma prejema izdelka. Prosimo, da izdelke vrnete v originalni prodajni embalaži ter v stanju, v kakršnem ste izdelek prejeli. Priložite izpolnjen reklamacijski obrazec, ki vam ga na zahtevo pošljemo po elektronski pošti, s kratkim opisom, kaj je razlog za vračilo. Znesek v vrednosti vrnjenega izdelka (brez stroškov dostave) vam bomo povrnili ali vam na vašo željo poslali novo izbrane izdelke.

V primeru kakršnihkoli težav z našimi izdelki, napačno dostavljeno pošiljko in v podobnih primerih vam bomo prisluhnili z vso pozornostjo ter pomagali rešiti težavo oziroma vam posredovali ustrezne napotke.

Varstvo podatkov

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine www.frustek.si varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatke hranimo in uporabljamo izključno za izpolnjevanje naročil in pošiljanje novic ter jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam.

Spletna stran www.frustek.si samodejno zbira izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani ipd. Spletno mesto uporablja Googlovo storitev »Google Analytics«, ki je namenjena spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Kot pomoč pri analizi obiskanosti strani uporablja piškotke, ki izdajo podatke o vaši uporabi spletnega mesta, vključno z vašim IP naslovom.

Pravno obvestilo 

Spletna trgovina Fruštek in vsi podatki na njej (fotografije, grafike, vsebine) so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru našega pisnega soglasja.